June 29, 2022

HOE WERKT SEO NOU EXACT?

De online marketingstrategie “Zoekmachine optimalisatie (SEO)” betekent eigenlijk meer verkeer naar je website brengen. Vanuit een organische lijst is het dus de bedoeling dat je bovenaan komt te staan. Hier zorg je voor door een SEO-tekst te ontwerpen met veel voorkomende SEO-woorden. Zo zorg je ervoor dat jouw website bovenaan in de zoekresultaten komt. Kortom: Bij SEO draait het allemaal om het verbeteren van de positie van jouw website in de zoekresultaten.

Google scant dus eigenlijk de inhouden van miljarden pagina’s om dus een resultaat te vinden wat het beste bij jouw zoekopdracht past, dus hoe komt google aan dat antwoord? Google rangschikt zijn resultaten op relevantie, als je zoekt naar “fiets band elektrische fiets 34 inch kopen” heb je niks aan een nieuwe Nike trui. Dat is dus de reden dat Google zoekt naar pagina’s die bijna hetzelfde woord bevatten als jouw zoekwoord. 

Het online marketingbureau Online Infinity hun SEO specialisten kunnen jou daar alles over vertellen, zij weten als geen ander hoe SEO in zijn werking gaat en op welke manier jouw onderneming hier het beste mee geholpen kan worden. 

Het is niet vanzelfsprekend dat Google dan het eerste beste wordt als resultaat weergeeft want ook “fietsband 34 inch” kan je relevante pagina’s opleveren. Dat is een reden waarom de online marketing strategie SEO zo lastig is, je bent op zoek naar het juiste woord wat je kan targetten.

online infinity